Benova
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: © European Union- EP.

Monika Beňová: Šíreniu lží a dezinformácií v kampaniach musíme efektívne zabraňovať

V súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do Európskeho parlamentu (EP) je nevyhnutné zabezpečiť ich spravodlivý a slobodný priebeh. Poslanci sa preto na dnešnom plenárnom zasadnutí budú zaoberať potrebou zvýšenia odolnosti voči zahraničným vplyvom a zasahovaniu do nich.

Opakované pokusy a skúsenosti so zasahovaním do volieb a predvolebnej kampane ukazujú, že demokratické procesy je nevyhnutné dôsledne chrániť. Týka sa to najmä cieleného obmedzovania masových diskreditačných kampaní založených na absolútnych nezmysloch a dezinformáciách v online prostredí, šírených často zo zahraničia,“ uviedla poslankyňa EP Monika Beňová. Zneužívanie lží a dezinformácií v politickom boji pritom nie je žiadnou novinkou. Predovšetkým v prostredí sociálnych sietí sa však šíria rýchlejšie a ich vplyv tak má omnoho väčší dosah,“ priblížila europoslankyňa. Falošné správy sa vďaka tomu stali istým druhom zbrane, ktorá je hrozbou pre našu spoločnosť.

Viac..  V. Bilčík: Voľby v Severnom Macedónsku vyšlú signál, či je krajina pripravená postupovať na európskej ceste

Na neustále sa vyvíjajúce kybernetické hrozby tak musíme reagovať posilňovaním bezpečnosti.Jediným účelom šírenia škodlivého obsahu na internete je vznik pochybností, nevraživosti a rozdelenia v spoločnosti. Tomu je potrebné efektívnejšie zabraňovať,“ uzavrela Monika Beňová.

O dac

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Európska únia nám prináša skutočný mier

Členské štáty Európskej únie si 9. mája pripomenuli Deň Európy na počesť vyhlásenia Schumanovej deklarácie …

Consent choices