Vondracek
Radek Vondráček. PHOTO: © European Union-EP.

Predseda Poslaneckej snemovne Vondráček ďakuje Slovákom. Vzťahy medzi krajinami sú najlepšie, tvrdí

BRATISLAVA / Predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Radek Vondráček ďakuje Slovákom, že československú vzájomnosť zachovali aj po rozdelení spoločnej republiky. Vondráček počas svojho výstupu v NR SR rozprával češtinou, no na záver predniesol reč v slovenčine. Podľa Vondráčka naše národy zažívajú najšťastnejšie a najúspešnejšie obdobie svojej histórie.

Radek Vondráček, predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu v ČR, vystúpil v Národnej rade, pričom prejav prednášal v češtine, no jeho záver predniesol v slovenčine. Cítim sa tu ako doma,“ uviedol. Podľa Vondráčka naše národy zažívajú najšťastnejšie a najúspešnejšie obdobie svojej histórie, aj keď to v médiách tak nevyzerá. Naše vzťahy sú najlepšie, ako kedy boli,“ konštatoval s tým, že pri hľadaní počiatku vzťahov Slovákov a Čechov sa treba vrátiť až do obdobia Veľkej Moravy.

„V politike sú dôležité symboly. Teraz mám na mysli tri Svätoplukove prúty. Úzko spolupracujeme. Sloboda a spolupráca sú zmyslom našich spoločných dejín. Musíme držať pri sebe, aby nás žiadny nepriateľ nezlomil,“ vyhlásil Vondráček.

Viac..  Európa chce od Číny dve veci, ale nie je isté či ich dostane

Príkladom pre brexit

Niektoré príklady z čias rozdeľovania spoločného štátu by mohli byť podľa predsedu príkladom pre brexit. „Zachovať to dobré. Sme si najbližší. Prispievame k stabilite strednej Európy a tým aj celej EÚ. Máme viac hlasov, ako keby sme boli Československo,“ dodal na záver.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

L. Miko: Slovensko naplno nevyužíva potenciál, ktorý mu EÚ ponúka

Vstup do EÚ priniesol Slovensku výrazné zlepšenie v mnohých oblastiach, bez neho by sa mohlo …

Consent choices