zdravie, koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Južná Kórea hlási druhú vlnu pandémie koronavírusu

SOUL – Zdravotnícki predstavitelia v Južnej Kórei sa domnievajú, že krajina prechádza druhou vlnou pandémie koronavírusu, a to aj napriek relatívne nízkemu počtu zaznamenaných prípadov. Južná Kórea bola vzorom úspechu v boji s ochorením COVID-19, teraz však očakáva, že pandémia bude pokračovať ešte ďalšie mesiace.

Šéfka Kórejského centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC) Čong Un-gjong uviedla, že prvá vlna trvala do apríla. Od mája však začali pribúdať nové prípady, pričom infekcia sa šírila okrem iného v nočných kluboch v hlavnom meste Soul. Medzi týmito obdobiami počet denne zaregistrovaných prípadov klesol z takmer tisíc na nulu tri po sebe idúce dni.

V pondelok miestni predstavitelia oznámili, že za posledných 24 hodín zaznamenali 17 nových infekcií. Podľa Čong je tak jasné, že v krajine sa rozbieha druhá vlna koronavírusu koncentrovaná najmä v Soule a okolí, ktoré mali predtým len málo prípadov nákazy. Expertka zároveň predpokladá, že táto vlna ešte zďaleka nekončí. Starosta Soulu Pak Won-sun už varoval, že ak denný počet nakazených presiahne v priemere 30 prípadov, opäť zavedie prísne sociálne obmedzenia.

Viac..  Európsky parlament prijíma preukaz pre osoby so zdravotným postihnutím pre celú EÚ

Južná Kórea zaznamenala svoj prvý prípad koronavírusu 20. januára. Odvtedy v krajine potvrdili nákazu novým vírusom u vyše 12-tisíc ľudí a 280 osôb mu podľahlo.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices