oheň, hasic
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Západ USA trápia mohutné lesné požiare. Evakuovať museli už vyše pol milióna ľudí

Spojené štáty/ Spravodajský portál BBC informuje, že podľa úradov muselo kvôli smrtiacim lesným požiarom v štáte Oregon ujsť z domova už vyše pol milióna ľudí. Požiare zasiahli najmä severozápad krajiny a to štáty: Kalifornia,Oregon a Washington.

Podľa slov guvernérky Kate Brown nie je známy presný počet obetí, avšak potvrdené sú najmenej štyri. Neďaleko mesta Lyons sa obeťami požiarov stali aj 12-ročný chlapec so starou mamou.V Kalifornii majú požiare na svedomí najmenej desať mŕtvych, pričom 16 ľudí je ešte nezvestných.

V Oregone sú momentálne desiatky požiarov, z ktorých minimálne jeden založil pravdepodobne podpaľač. Ohňu pomáha nezvyčajne horúci a suchý vietor.

Kvôli ohňu museli úrady evakuovať aj predmestie Portlandu. Podľa informácií novín Portland Tribune, bolo v meste vo štvrtok najhoršie znečistenie na svete, mesto prekonalo aj Dillí,Láhaur a Jakartu.

Viac..  EÚ, WHO a UNICEF si pripomenuli 50. výročie rozšíreného programu očkovania

.Viac ako 100 lesných požiarov sužuje až dvanásť západných štátov USA. Podľa údajov Národného medziagentúrneho požiarneho centra plamene doteraz zničili zhruba 1,8 milióna hektárov pôdy.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

ukrajina

EÚ strojnásobila rozpočet štipendijného programu Eurizon pre Ukrajincov

Európska komisia (EK) vo štvrtok oznámila, že strojnásobila pôvodný rozpočet štipendijného programu Eurizon v rámci …

Consent choices