Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: TV JOJ.

Ivan Štefanec: Zrušenie RTVS poškodí aj dobré meno Slovenska v zahraničí

Národná rada Slovenskej republiky koaličnou väčšinou odhlasovala zánik verejnoprávnej televízie bez účasti opozičných poslancov v rokovacej sále. Súčasný europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH) sa obáva, že tento krok v dlhodobom horizonte poškodí dobré meno Slovenska medzi našimi partnermi z členských štátov Európskej únie.

„Zrušenie verejnoprávnej televízie v kombinácii s aktuálnym riadením rezortu kultúry a dlhodobým postojom vládnej koalície k nezávislej žurnalistike dáva tušiť, že sa z novej organizácie stane nástroj propagandy vládnej koalície. Vydávanie sa maďarskou cestou a rušenie verejnoprávnych inštitúcií je krokom nie len proti občianskej spoločnosti, nezávislosti médií a zhoršovaní postavenia Slovenska v medzinárodných vzťahoch ako demokratickej krajiny, ale aj krokom k ďalšej polarizácii spoločnosti,“ povedal súčasný líder slovenských europoslancov Európskej ľudovej strany Ivan Štefanec.

Viac..  Čína v spore o clá EÚ verí, že Nemecko podporí vzájomne výhodné riešenia

O mam

Odporúčame pozrieť

Stefanec

Ivan Štefanec: Súčasné Rusko je teroristický štát

Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH) podporuje vyhlásenie predsedu …

Consent choices