Miriam Lexmann, europoslankyňa /KDH, EPP/. PHOTO: redakcia/red.

Miriam Lexmann: Ján Havlík je morálnou posilou občanov Slovenska

⛓️Ján Havlík je morálnou posilou občanov Slovenska

👦🏻 Ján Havlík bol mladý človek, ktorý tajne študoval teológiu a chcel vstúpiť do rehole Vincentínov. V r. 1951 ho však so spolubratmi zatkla ŠTB a mučením sa od neho snažila získať priznanie k ,,protištátnej činnosti,“ za ktorú bol v r. 1953 vo vykonštruovanom procese odsúdený na 10 rokov väzenia v uránových baniach a v pražskej Ruzyni. Prepustený bol s vážne podlomeným zdravím a o 3 roky neskôr, ako 37 ročný, zomrel.

Už zajtra sa zúčastníme slávnosti blahorečenia Jána Havlíka v Šaštíne a spoločne vzdáme hold tomuto mučeníkovi komunistického režimu.
Mnohí členovia KDH majú podobné príbehy, ako zažil Ján Havlík, vo svojich rodinách, vrátane tej mojej, kresťanskí demokrati sú preto vždy veľmi citliví na rôzne porušovanie ľudských práv a ochranu dôstojnosť každého človeka.

Milan Majerský: ,,Kresťanskodemokratické hnutie je postavené na odkaze členov podzemnej Cirkvi, ktorých prenasledoval totalitný komunistický režim. Preto sme vždy stáli a budeme stáť na strane slobody, spravodlivosti a demokracie na Slovensku a aj vo svete. Životný príbeh mladého teológa Jána Havlíka, ktorý bol neprávom väznený a umučený doslova k smrti, je pre nás všetkých veľkou výstrahou, aby sme zápas o svoju slobodu nikdy nevzdali a nikdy nedopustili návrat totality v jej akejkoľvek podobe.“

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Nevylučujeme spoluprácu s S&D, odmietame Patriotov pre Európu

Miriam Lexmann, europoslankyňa /KDH, EPP/.

O red

Odporúčame pozrieť

Miriam Lexmann: Baterkáreň v Šuranoch môže ohroziť podnikateľské aj životné prostredie v SR

BRATISLAVA / Výstavba čínskej baterkárne v Šuranoch spoločnosťou Gotion InoBat Batteries môže ohroziť automobilový priemysel …

Consent choices