Martin Schulz. PHOTO: © European Parliament 2015

Martin Schulz: Taliansko je ovplyvnené migračnými tlakmi

Pri príležitosti dňa otvorených dverí Európskeho parlamentu a zároveň osláv Dňa Európy sa v Miláne otváral pavilón na výstave EXPO. Pred slávnostným otvorením sa prítomným prihovoril predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz.

„Európska únia je jedinečným a výnimočným spoločenstvom krajín. Sme vďační za prijatie v našom pavilóne na výstave. Otvorenie tohto pavilónu a táto slávnosť nás stavajú na rovnakú úroveň s ostatnými účastníkmi, pretože Európska únia je jedinečným a výnimočným spoločenstvom,“ povedal Martin Schulz, pred otvorením pavilónu.

Ďalej pokračoval zásadami a víziami pre budúcnosť: Musíme sa usilovať o lepšiu budúcnosť nielen pre nás v Európe, ale musíme zohľadniť fakt, že žijeme na svetovej dedine. Ovplyvní nás všetko, čo sa stane inde na svete, najmä táto krajina – Taliansko – je ovplyvnená migračnými tlakmi, ktoré spôsobili občianske vojny, hladomory a hospodársky prepad.“

Predseda Parlamentu zdôraznil potrebu zabezpečenia základných ľudských potrieb ako je jedlo, voda či zdravotná starostlivosť, ktoré podľa neho patria medzi rozhodujúce prvky zabezpečujúce mier na svete.

Viac..  Eurobarometer: Súčasná geopolitická situácia zvyšuje význam európskych volieb

Viac sa dozviete v priloženom videu:

O vik

Odporúčame pozrieť

Deň Európy v roku európskych volieb: Oslavy narodenín EÚ v Košiciach a Bratislave

·       Deň Európy v Košiciach: 7. máj 2024 od 10.00 do 22.00 hod. ·       téma: 20 rokov Slovenska …

Consent choices