Lety do Egypta z niektorých európskych letísk sú obnovené

letisko egypt
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Na tlačovej konferencii egyptského veľvyslanectva na Slovensku pán Ihab Nasr, veľvyslanec Egypta, ubezpečil prítomných novinárov, že situácia v Slovákmi obľúbených turistických destináciách na pobreží Červeného mora je bezpečná a stabilná a taktiež sa neudiali žiadne incidenty smerované na zahraničných turistov od 25. januára 2011.

„Venujeme obzvlášť veľkú pozornosť bezpečnostnej situácii v týchto oblastiach súbežne s našimi snahami zachovať bezpečnosť a stabilitu v celom Egypte.“ Veľvyslanec Egypta zdôraznil, že žiaden zákaz vychádzania nebol vydaný pre turistické centrá, ako sú Hurghada, Sharm El-Sheikh, Taba, Marsa Alam a iné. Poukázal na fakt, že v roku 2012 počet turistov z európskych krajín, ktorí navštívili Egypt, vzrástol; počas prvých šiestich mesiacov roku 2013 vzrástol o 13,2 % čo predstavuje celkovo 4,3 milióna turistov.

Počet slovenských turistov prichádzajúcich do Egypta počas prvých šiestich mesiacov roku 2013 vzrástol o 5,2 %. Okolo 30 000 Slovákov navštívilo Egypt počas tohto obdobia. Veľvyslanec sa takisto dotkol témy cestovných odporúčaní Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, ktorých úroveň je pomerne vysoká a dodal: „Naďalej zostávam v kontakte s predstaviteľmi ministerstva a verím, že čoskoro sa ich úroveň zníži a budú tak odrážať reálnu a súčasnú situáciu v týchto oblastiach.“

Viac..  Komisia uverejňuje správu o stave Schengenu s prioritami na nasledujúci rok

Zdôraznil, že počnúc 16. septembrom 2013 boli zo Slovenska obnovené charterové lety do Egypta a potešilo ho, že lietadlo bolo obsadené na 80 %, čo tiež poukazuje na vysoký záujem slovenských turistov o Egypt a zároveň poukázal na to, že operátori z mnohých európskych krajín neprerušili svoje lety do Egypta. Prezident SACKA pán Macko dodal, že ďalší charterový let odíde do Egypta 22. 9. 2013. CK Azur Reisen v súčasnosti rokuje s CK Kartago Tours o možnosti pridania sa. Pán Macko sa domnieva, že prerušenie letov by mohlo ovplyvniť ceny, pričom dodal, že bude náročné konkurovať nemeckej CK ETI.

Tlačovú konferenciu egyptského veľvyslanectva si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

O red

Odporúčame pozrieť

Michal Wiezik o nezateplených budovách: Dalo by sa povedať, že zohrievame vesmír

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Energetická …

Consent choices