Aký prínos má pre krajinu taká olympiáda?

olympiáda
PHOTO: Flickr.

Nakoľko ovplyvňujú ekonomiku krajín významné športové podujatia? Sú olympijské hry výhra alebo riziko? Aj takýmto otázkam, ktorých zodpovedanie by mohlo veľmi zaujímať aj slovenských štátnikov, sa budú venovať ministri športu z krajín EÚ. Hostiteľom je opäť raz Litva. Politici sa vo Vilniuse zídu už zajtra.

Stretnutie bude neformálne a podľa litovského ministra vnútra  Dailisa Alfonsasa Barakauskasa si takto EÚ pripomenie aj jednu z najdôležitejších priorít v oblasti športu počas predsedníctva Litvy v Rade EÚ: posilnenie športového sektora.

Ministri budú diskutovať o tom, ako najväčšie medzinárodné športové podujatia ako olympijské hry, či majstrovstvá sveta ovplyvňujú ekonomiku i spoločenský život v krajinách EÚ.  „Každá krajina už má nejaké skúsenosti s organizovaním medzinárodných športových podujatí, a preto by sme sa mali podeliť o skúsenosti,“ uviedol Barakauskas.

Viac..  EÚ sa dohodla na prísnejších obmedzeniach dovozu ukrajinských výrobkov

Debatovať sa ale bude aj o športe všeobecne – konkrétne o tom, aký je jeho prínos pre hospodárstvo EÚ. K ministrom sa preto pripoja aj odborníci a analytici, ktorí prispejú potrebnými údajmi.

O nin

Odporúčame pozrieť

Európa chce od Číny dve veci, ale nie je isté či ich dostane

Európa chce od Číny dve veci – zmenu jej relatívne proruského postoja k vojne na …

Consent choices