hajnoš
Miroslav Hajnoš, generálny sekretár EDS počas rokovania rady EDP/PDE v Bruseli. PHOTO: redakcia.

Meno kandidáta na predsedu Európskej komisie oznámi EDS už o pár dní, hovorí Hajnoš

hajnoš
Miroslav Hajnoš, generálny sekretár EDS počas rokovania rady EDP/PDE v Bruseli.
PHOTO: redakcia.

Rada EDP/PDE (Európskej Demokratickej Strany) prijala desať nových bodov manifesta. Francesco Rutelli, viceprezident EDP/PDE predostrel základné body, o ktoré by sa mali Demokrati v nadchádzajúcich voľbách opierať. “Prišiel čas na reorganizáciu. V záujme brániť a oživiť európske ideály potrebuje Európa zmenu.” vyhlásil bývalý starosta Ríma Rutelli.

“Zastupujeme európsku silu,  ochotnú robiť zmeny. Je na nás, aby sme postavili za demokratickejšiu a efektívnejšiu Európu budúcnosti.” uviedol generálny tajomník EDP/PDE Marielle de Sarnez. Delegácie z Talianska, Francúzska, Nemecka, Slovenska, Cypru, Baskicka, Poľska, Rumunska, San Marina a Kanárskych ostrovov, ako aj hostia z Českej republiky a Portugalska, ktorí sa zúčastnili zasadnutia Rady sa zhodli na iniciatíve zmeny.

“Európa naliehavo potrebuje výraznú proeurópsku politickú moc, ktorá by bola postavená nad národnú pravicovo-ľavicovú politiku,“ dodal Marielle de Sarnez.

Slovenskú delegáciu na zasadaní Rady EDP zastupoval generálny sekretár Európskej Demokratickej Strany Miroslav Hajnoš: “Je veľmi dôležité, že sme sa zhodli a vytvorili naše spoločné manifesto, ktoré jasne zobrazuje Európu ako ju chceme, Európu ktorá je spravodlivá, otvorená, a dynamická. Obdivovaná svetom pre svoju kultúru a hodnoty. Rešpektovaná pre svoje politické ambície.“

Európska demokratická Strana vyzýva k politickej integrácii v eurozóne, navrhuje masívne obnovenie produkcie v Európe, má v úmysle obhajovať “Európsky sociálny model“, presadzuje stratégiu pre energetickú sebestačnosť a bezpečnosť.

Viac..  M. Beňová: Právo na opravu má obmedziť často neodôvodnené zdražovanie výrobkov

Tiež obhajuje jedno predsedníctvo pre Európsku komisiu aj pre Radu EÚ, trvá na tom, aby boli kľúčové diskusie Rady EÚ verejné. Meno kandidáta EDP/PDE na prezidenta Európskej komisie bude oznámené 12. marca.

O red

Odporúčame pozrieť

ovzdusie

Znečistenie ovzdušia: Europarlament prijal zákon pre vyššiu kvalitu ovzdušia

Cieľom aktualizovaného zákona je znížiť znečistenie ovzdušia v EÚ pre čistejšie a zdravšie životné prostredie …

Consent choices