V Ukrajinskom parlamente tiekla krv. Poslanci sa pobili pre odlišné postoje k Rusku

ukrajinský parlament
PHOTO: Flickr.

KYJEV – Ukrajinskí poslanci sa opäť pobili. Šarvátku rozpútalo kritické vystúpenie predáka komunistov Petra Symonenka voči nacionalistom, ktorí podľa neho hrali do karát Rusku v čase politickej krízy. Informáciu priniesol britský The Daily Telegraph.

Rozdielne názory

Symonenko porovnával násilné obsadenie úradu zo strany proruských skupín na východe Ukrajiny s dobývaním verejných budov opozíciou počas protestov proti vláde exprezidenta Viktora Janukovyča. Radikálne sily podľa neho nastavili nežiaduci precedens, ktorý sa teraz vracia v podobe tvrdého postupu úradu voči tým, ktorí nesúhlasia.

„Robíte všetko pre to, aby ste zastrašili ľudí. zatýkate ich, bojujete s tými, ktorí majú iný názor,“ prehlásilSymonenko. Následne ho od rečníckeho pultu odtiahli dvaja nacionalistickí poslanci z ultrapravicovej strany Sloboda.

Menšie zranenia

Po chvíli zaútočili komunistickí zákonodarci, strhla sa bitka, do ktorej sa zapojili i zástupcovia ostatných strán. Symonenko vyviazol bez zranenia, niektorí poslanci však utrpeli menšie rany na tvári.

Viac..  Metsolová na poslednom zasadnutí europarlamentu vyzdvihla viacero úspechov

Ukrajinskí komunisti boli oporou bývalého prezidenta Viktora Janukovyča a jeho Strany regiónov počas nepokojov na Ukrajine, ktoré viedli k úteku Janukovyča do Ruska.

Video z bitky nájdete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices