Europoslankyňa Záborská sa pustila do Európskej komisie. Vadí jej, že podporila Dúhový PRIDE

Anna Záborská
Anna Záborská, europoslankyňa. PHOTO: redakcia/Flickr.

Dúhový PRIDE Bratislava je neziskový a dobrovoľnícky projekt a je každoročne organizovaný s podporou verejnosti, niektorých mediálne známych osobností, spoločenských organizácií a firiem. Tohtoročný je naplánovaný na zajtra, sobotu, 28.06.2014.

Europoslankyňa Anna Záborská s prekvapením prijala správu, že Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku podporilo Dúhový Pride 2014, ktorého hlavným posolstvom je podľa jej vyjadrení protest proti začleneniu definície manželstva do Ústavy SR.

Podľa článku 9 Charty základných práv EÚ právo uzavrieť manželstvo a právo založiť rodinu sa zaručuje v súlade s vnútroštátnymi zákonmi, ktoré upravujú výkon týchto práv. Inak povedané, definícia manželstva je v pôsobnosti členského štátu. Stále zastúpenie EK by preto malo byť vo svojich vyjadreniach zdržanlivejšie,“ uviedla Anna Záborská.

Pripomenula tiež, že novelizovaný text Ústavy takmer doslovne opakuje definíciu manželstva, ktorá je v tejto podobe súčasťou slovenského právneho poriadku už od roku 2005.

Viac..  Ivan Štefanec: V Bratislave dnes zaznelo tisíc mien obetí komunizmu

„Zastúpenie Európskej komisie sa pripojilo k listu veľvyslanectiev 20 krajín, v ktorom spoločne vyzývame k rešpektovaniu práv, ktoré zaručuje Charta základných práv EU všetkým občanom Únie, vrátane LGBTI. Touto výzvou v žiadnom prípade nespochybňujeme právo ľudí na uzavretie manželstva v súlade s národnými predpismi,“ vyjadrilo sa Zastúpenie EK na Slovensku pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk.

O tkl

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

Už 8. júna 2024 nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu. Ak máte záujem o členstvo v okrskovej komisii za …

Consent choices