Bezpečnosť európskych výrobkov má prehĺbiť spolupráca so zvyškom sveta

Batéria
Batéria. PHOTO: Flickr.

Počas Medzinárodného týždňa ochrany spotrebiteľských produktov debatovali politici, zástupcovia priemyselných odvetví a iní odborníci o tom, ako zlepšiť bezpečnosť výrobkov. Udalosť sa konala od 16. do 20. júna.

Cieľom každého stretnutia je zvyšovanie bezpečnosti produktov a samotných spotrebiteľov. Tento ročník patril najmä medzinárodnej spolupráci.

“V globalizujúcom sa svete s rastúcou celosvetovou produkciou je nevyhnutné rozširovanie bezpečnosti spotrebiteľov. A to na celom svete. Musíme spolupracovať aj za hranicami, aby sme dosiahli oveľa efektívnejšie bezpečnostné riešenia . Preto spolupracujeme s našimi medzinárodnými partnermi z celého sveta,“ povedal Neven Mimica, Komisár pre ochranu spotrebiteľov v Európskej Únii.

Predpokladá, že prehĺbenie spolupráce sa odrazí v nových bezpečnostných pravidlách, ktoré budú funkčné na medzinárodnej pôde .Za strategické okrem blízkeho kontaktu považujú zvýšenie verejného povedomia o bezpečnosti a zdraví produktov.

Viac..  Chybné výrobky: prepracované pravidlá na ochranu spotrebiteľov pred škodami

Počas samitu prehodnotili zástupcovia EÚ komisár Mimica, USA výkonný riaditeľ a predseda Americkej komisie pre spotrebiteľské produkty Elliot F. Kaye a čínsky viceminister Generálnej správy kontroly kvality Sun Dawei reálne možnosti užšej spolupráce. Konferencie o bezpečnosti spotrebiteľa sú organizované každé dva roky, tento ročník bol už celkovo piatym.

O mve

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices