Manfred Weber z EĽS vyzýva ostatné politické skupiny: Dajte nám lepšieho kandidáta

Manfred Weber
Manfred Weber, podpredseda EĽS. PHOTO: Flickr.

Podľa niektorých bruselských zdrojov Jean Claude Juncker, toho času minister práce Luxemburska a bývalý predseda Rady EÚ je pre Veľkú Britániu ako predseda Európskej komisie (EK) neprijateľný.

Po jeho zvolení za predsedu „vlády“ Európskej Únie, teda EK, by mala Veľká Británia dôvod na odstúpenie z EÚ.

EĽS – Skupina Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov) a Európskych demokratov. Združuje kresťanských demokratov, konzervatívcov a hlavné politické prúdy stredu a pravicového stredu členských krajín Európskej únie. Je najväčšou politickou skupinou v Parlamente.

Kandidáti na post predsedu EK

Jean-Claude Juncker z Európskej ľudovej strany, Martin Schulz so Strany európskych socialistov, Guy Verhofstadt z Aliancie liberálov a demokratov, Ska Keller od Zelených a Alexis Tsipras zo Strany európskej ľavice.

„Nevyhlásime žiadnu revolúciu“, hovorí Manfred Weber, nemecký kresťanský demokrat a podľa zdrojov z EP najmocnejší Nemec v EP a v EĽS.

Viac..  Európsky parlament schválil reformu trhu EÚ s elektrinou

Aj extrémisti sú síce súčasťou Európy, ľudia si ich zvolili a celý Európsky parlament s tým musí, podľa Webera, žiť a tento fakt aj spracovať. „My ale chceme svetlú budúcnosť a keďže extrémisti chcú Úniu zničiť, nebudeme s nimi spolupracovať“, dopĺňa Weber.

Pre viac informácií si pozrite priložené video:

O tkl

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices