Španielsky kovopriemysel podľahol hospodárskej kríze. EÚ tam posiela milión eur

andor
László Andor. PHOTO: Flickr.

Európska komisia navrhla viac ako milión eur z Európskeho globalizačného fondu na pomoc Španielsku. Peniaze sú určené pre pracovníkov, ktorí prišli o svoju prácu v španielskom kovopriemysle, konkrétne vo Valencii. V súčasnosti návrh poputuje do Európskeho parlamentu na schválenie.

László Andor, komisár EÚ pre zamestnanosť, sociálne záležitosti a začlenenie uviedol, že milión eur z Európskeho globalizačného fondu, ktoré navrhla Komisia preukazuje solidaritu EÚ s tými, ktorí dôsledkom hospodárskej krízy prišli o prácu. Tiež uvádza, že situácia vo Valencii je veľmi znepokojujúca, no prostriedky, ktoré poskytol Európsky globalizačný fond región dobre využil.

Španielsko požiadalo o pomoc z EGF po tom, ako bolo hospodárskou krízou postihnuté aj odvetvie kovových konštrukcií a všetkých výrobkov. Práve kovopriemysel bol kľúčovým dodávateľom pre širokú škálu výrobných činností ako stavba lodí či automobilový priemysel.  Vzhľadom na to, že jedna oblasť nadväzuje na druhú, hospodárska kríza zasiahla všetky spomínané sektory.

Viac..  Lagardová: ECB nemôže prisľúbiť, koľkokrát zníži sadzby

Peniaze, ktoré EGF poskytne, budú určené na zaškolenie, poradenstvo, rekvalifikácie, ale aj odborné vzdelávanie pracovníkov, ktorí majú problém nájsť si prácu vo Valencii. Odhadované náklady predstavujú 1,7 milióna eur. EÚ poskytne 60 % týchto nákladov. 

O vik

Odporúčame pozrieť

Grécke a írske firmy dostanú 8,8 miliónov eur z Európskeho globalizačného fondu

Pracovníci módnych obchodov Sprider v Grécku a tvorcovia šperkov Andersen Ireland Limited v Írsku dostanú finančnú podporu vo …

Consent choices