Ministerstvo zahraničných vecí neodporúča cestovať na východ Ukrajiny

ministerstvo
Ministerstvo zahraničných vecí SR. PHOTO: Flickr.

BRATISLAVA – Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR odporúča slovenským občanom zrušiť alebo odložiť cestu do Doneckej a Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny, kde prebieha operácia ukrajinských ozbrojených síl.

O výstrahe druhého stupňa informoval rezort diplomacie. Ministerstvo zároveň vyzýva občanov, ktorí sa v týchto oblastiach nachádzajú, aby ich okamžite opustili. Ak tak občania nemôžu urobiť, rezort im odporúča nezapájať sa do protestných akcií, vyhýbať sa miestam, kde sa zhromažďuje veľký počet ľudí a miestam, kde sa bojuje.

Ministerstvo odporúča „zvážiť nevyhnutnosť alebo odložiť cestu aj do ďalších oblastí na východe a juhu Ukrajiny, na územie Autonómnej republiky Krym a mesta Sevastopoľ“.

Rezort upozorňuje, že ukrajinská strana povoľuje prejazd cudzincov medzi okupovaným územím Krymu a teritóriom Ukrajiny iba so špeciálnym povolením cez kontrolné priechody osobitne zriadené na tento účel. Vzhľadom na hrozbu nepokojov, prípadných ozbrojených útokov a nárastu kriminality odporúča ministerstvo zahraničia slovenským občanom zvážiť nutnosť cestovania aj do ostatných oblastí Ukrajiny.

Viac..  EÚ sa dohodla na prísnejších obmedzeniach dovozu ukrajinských výrobkov

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Europoslanci schválili podporu obchodu pre Ukrajinu aj ochranu poľnohospodárom EÚ

Európsky parlament v utorok schválil predĺženie dočasných opatrení na liberalizáciu obchodu pre Ukrajinu a zároveň …

Consent choices