Putin odkazuje svetu: Nezahrávajte sa s nami

putin
Vladimír Putin, ruský prezident. PHOTO: Flickr.

MOSKVA – Podľa NATO sa ruskí vojaci podieľajú na bojoch na Ukrajine, Moskva však takéto tvrdenia popiera. Rusi vyhlásili, že sa do žiadneho veľkého konfliktu zapojiť nechystajú. Ruský prezident Vladimir Putin však varoval ostatné krajiny, aby sa s jadrovou veľmocou nezahrávali.

„Napriek popieraniu zo strany Moskvy je zrejmé, že ruskí vojaci a vybavenie nezákonne prekročili hranice na východnú a juhovýchodnú Ukrajinu,“ vyhlásil generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen.

Podľa neho ide o do oči bijúce narušenie ukrajinskej suverenity a vážnu eskaláciu ruskej vojenskej agresie proti Ukrajine.

Satelitné snímky podľa NATO potvrdzujú vpád ruských vojsk na Ukrajinu, ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov to však nazval počítačovými hrami. Lavrov zároveň vyzval západné krajiny, aby sa konečne začali venovať serióznej analýze riešenia konfliktu na Ukrajine.

Aj prezident Vladimir Putin si myslí, že by mal Západ prinútiť Kyjev k rozhovorom s proruskými separatistami, pretože inak poriadok v krajine nebude.

Viac..  Robert Hajšel: Pri novej norme euro7 ide o zbytočné odbočenie od cieľa EÚ

Počínanie ukrajinskej armády na východe krajiny prirovnal k nacistom za druhej svetovej vojny. „Rusko je ďaleko od toho, aby sa nechalo vtiahnuť do rozsiahleho konfliktu. Nechceme to a ani na to nechystáme,“ vyhlásil Putin. Partnerom však odporučil nezahrávať sa s jeho jadrovou veľmocou.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Putinova vojna urýchlila zelenú transformáciu Únie

Ruský vodca Vladimir Putin svojou vojnou na Ukrajine nevedomky urýchlil zelenú transformáciu Európskej únie (EÚ), …

Consent choices