V Grécku zúrili lesné požiare! Pomáha aj Európska únia

poziar
Lesné požiare, ktoré hrozia Grécku každý rok. PHOTO: Flickr.

EÚ pomáha Grécku v boji s lesnými požiarmi, ktoré zúrili v centrálnej časti krajiny neďaleko mesta Kalabaka od 24. augusta. Oheň spálil už približne 400 hektárov pôdy a je stále aktívny. Francúzsko zareagovalo na žiadosť Grécka o pomoc v priebehu niekoľkých hodín – jeho dve požiarne lietadlá sú už v prevádzke v postihnutých oblastiach.

Kristalina Georgievová, komisárka Európskej únie pre medzinárodnú spoluprácu, humanitárnu pomoc a krízové ​​opatrenia: „Lesné požiare sú nebezpečenstvom, ktorému čelíme každé leto a ani tento rok nie je výnimkou. Budeme aj naďalej podporovať úsilie Grécka, aby sa zabránilo šíreniu požiaru smerom k obývaným oblastiam. Komisia je Francúzsku vďačná za jeho rýchle solidárne gesto. Dúfam, že ostatné členské štáty tiež pomôžu.“

Koordinačné núdzové stredisko Európskej komisie (The European Commission’s Emergency Response Coordination Centre – ERCC) aktívne monitoruje riziko požiarov v celej Európe. Používa národné monitorovacie služby a satelitné snímky, ktoré poskytujú prehľad o situácii v Európe. Momentálne je v kontakte s orgánmi civilnej ochrany krajín EÚ podieľajúcich sa na pomoci Grécku.

Viac..  Europoslanci prijali prísnejšie ciele emisií CO2 pre nákladné autá a autobusy

O tib

Odporúčame pozrieť

Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

Na gréckom ostrove Rhodos v pondelok otvorili nový terminál na špeciálny vízový program pre tureckých …

Consent choices