Europoslanci riešia Sýriu, ale aj šíriacu sa ebolu. VIDEO v článku

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. PHOTO: Flickr.

Sýria, Irak, Izrael s pásmom Gaza, africká Nigéria s epidémiou eboly a na protiváhe pomyselných misiek sveta udržateľný hospodársky rast. Toto všetko sú otázniky, ktoré čakajú na svoje riešenia.

Nepokoje a konflikty v Sýrii, Iraku, aj v Izraeli neutíchajú. Každý z týchto problémov je odlišný a potrebuje osobitný prístup. Európska únia ponúka aj humanitárnu pomoc…Linda McAvan, z Výboru pre rozvoj si plne uvedomuje, že spôsob pomoci závisí od problémov.

HDP ja v eurozóne stabilný, uvádza v správe Jeroen Dijsselbloem, prezident Euroskupiny. Toto grémium pravidelne zasadá a skladá sa z ministrov financií Eurozóny. Ich úlohou je politická kontrola našej meny. Potrebujeme však podľa neho udržateľný rast a investície. Podľa nemeckého europoslanca Svena Giegolda je to však možné len v prípade spravodlivého zdanenia: „Zrušme daňové raje!“

Ebola v Nigérii postupuje svojou hrozivou silou, na ktorú nepoznáme liek. Afrika potrebuje čoraz viac zdravotníckych dobrovoľníkov. Ako zabránime šíreniu tejto epidémie?

Viac..  Summit EÚ je zameraný na Ukrajinu, obranu, ale aj na Blízky východ a farmárov

Pre viac informácií si pozrite priložené video: 

O tkl

Odporúčame pozrieť

Európska únia uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov v Predjordánsku

Európska únia (EÚ) po prvý raz uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov na západnom brehu …

Consent choices