Jyrki Katainen, Jonathan Hill
Jyrki Katainen, Jonathan Hill. Photo: © European Union, 2014

Nádejný eurokomisár Hill bol obvinený z lobingu! Katainenovi vyčítajú zmenu názorov

Jyrki Katainen, Jonathan Hill
Jyrki Katainen, Jonathan Hill. Photo: © European Union, 2014

Jyrki Katainen ako minister financí Fínska presadzoval šetrenie, teraz v EP nabáda k tvorbe investičných stimulov. Na povestnom horúcom kresle pri grilovačke v EP je po prvý krát. Lorda Hilla, nádejného komisára pre finančné záležitosti povolali europoslanci na vypočutie znova.

Katainen ako minister financií bol vo Fínsku najväčším zástancom šetrenia. Teraz ako podpredseda Európskej komisie a eurokomisár bude zodpovedný za hospodárske a menové záležitosti a paradoxne navrhuje najväčšie balíky investičných stimulov. Elisa Ferreira, portugalská europoslankyňa sa pýta prečo.

Jyrki Tapani Katainen (narodený 14. októbra 1971 v Siilinjärvi) bol od roku 2011 do 2014 aj premiér fínskej vlády.

Hill sa teraz, už po druhý krát snažil presvedčiť europoslancov a prezentoval im víziu na rok 2019. Európa sa podľa neho vráti dovtedy k rastu a nezamestnanosť klesne. Nemecký europoslanec zo Strany zelených Sven Giegold ho však prerušil: „Počúvam túto vašu rozprávku…môžete nám ale poskytnúť aspoň niekoľko mien spoločností, za ktoré ste lobovali?“ Nedostatočné odpovede, alebo vyhýbanie sa otázkam boli dôvodom jeho opätovného predvolania.

Viac..  Británia odmietla rokovania s EÚ o celoeurópskom programe mobility mladých ľudí

Jonathan Hopkin Hill, Baron Hill of Oareford, (narodený 24 júla 1960) je britský konzervatívny politik, ktorý slúžil ako vodca Snemovne lordov a kancelár vojvodstva Lancaster (2013 – 14), bývalý politický lobista a PR konzultant, minister vlády v roku 2010.

Pre viac informácií si pozrite priložené video:

O tkl

Odporúčame pozrieť

Europsky parlament

Európsky parlament pokračuje vo vypočúvaní kandidátov na eurokomisárov

Vo štvrtok 3.októbra budú poslanci pokračovať vo vypočúvaní kandidátov na eurokomisárov. Členovia parlamentu takto preverujú, …

Consent choices