Európsky parlament pomôže Ukrajine realizovať dohodu o pridružení

PHOTO: Flickr.
Voľby na Ukrajine. PHOTO: Flickr.

Európsky parlament je spokojný s výsledkami volieb na Ukrajine. V nedeľnom krúžkovaní kandidátov do Verkhovnej Rady ukrajinský ľud jasne naznačil európske smerovanie politiky, čo pozitívne hodnotia aj poslanci. Práve tí sa už teraz tešia na vytvorení novej vlády so silným programom, ktorý chce podporovať myšlienky Európskej únie.

 „Voľby na Ukrajine prebehli v súlade s medzinárodnými štandardmi. Aj napriek veľmi zložitej situácii v krajine sa najvyšším orgánom podarilo zvládnuť ich organizáciu riadnym a pokojným spôsobom,“ zdôraznil Andrej Plenkovic, vedúci delegácie Európskeho parlamentu na medzinárodných volebných pozorovateľoch.

Plenkovic ďalej uvádza, že Brusel je pripravený podať Ukrajine pomocnú ruku v jej dohode o pridružení. Domáci si v parlamentných voľbách zvolili mier a silnejšiu demokraciu, stopku dali ruskej anexii Krymu.

Viac..  Ivan Štefanec: Spoločná obrana musí byť prioritou

Volebnú pozorovateľskú delegáciu Európskeho parlamentu tvorilo štrnásť členov z deviatich členských krajín, ktorí reprezentujú rôzne politické záujmy. V deň volieb prihliadali na hlasovanie v Kyjeve, Odese, Charkove, Dnepropetrovsku a Cherkasy.

O ruz

Odporúčame pozrieť

Borrell: Krajiny EÚ musia Ukrajine poslať protiraketové systémy

Krajiny Európskej únie musia Ukrajine poslať svoje protiraketové systémy, aby posilnili jej vzdušnú obranu. Vyhlásil …

Consent choices