Ann Mettlerová sa pýši novou funkciou: V Bruseli nie je žiadne ucho

Ann Mettlerová. PHOTO: Flickr.
Ann Mettlerová. PHOTO: Flickr.

Európske centrum pre politickú stratégiu pozná meno svojho nového nástupcu. Do jeho vedenia si zasadne Švédka Ann Mettlerová, ktorú do funkcie menoval predseda Komisie Jean-Claude Juncker. Jej bohaté skúsenosti by mohli vraj prispieť k zlepšeniu  vzťahov medzi Komisiou a rozhodovacími právomocami a posilniť spoločnosť ako celok.

Spoluzakladateľka think-tanku Lisbon Council žila a pracovala v Grécku, USA, Švajčiarku a Belgicku. Vyštudovala politológiu a disponuje tiež vedomosťami z európskeho práva a ekonómie. Na ceste za vzdelaním pokračovala štúdiom na  Univerzite v Novom Mexiku a nemeckom Bonne, kde skončila s vyznamenaním.

Mettlerová pracovala ako riaditeľka pre Európu na Svetovom ekonomickom fóre a tiež stála v popredí Výboru pre vládne záležitosti amerického Senátu. V Komisii však nie je žiadnym nováčikom, kde sa venovala zahraničnej politike.

Viac..  Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Európske centrum pre politickú stratégiu je vylepšenou verziou bývalého predsedníctva európskych politických poradcov. Spolupráca zamestnancov prebieha v šesťčlenných tímoch, ktoré sa zaoberajú riešením problémov jednotlivých odvetví. Mettlerovej pravou rukou by mali byť hlavne odborníci v oblasti ekonomiky, sociálnych vecí, zahraničných vecí, otázke udržateľného rozvoja a komunikácie.

O ruz

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices