Staň sa dobrovoľníkom v islandskom Reykjaviku

Rád by si si vyskúšal dobrovoľnícku prácu a lákajú ťa vzdialené, netradičné miesta? Staň sa dobrovoľníkom na čarovnom Islande a to priamo v hlavnom meste Reykjavik.

Islandská mimovládna nezisková organizácia SEEDS, podporovaná medzinárodným programom Erasmus+ a spadajúca pod iniciatívu the European Voluntary Service (Európska dobrovoľnícka služba), ti ponúka možnosť stať sa dobrovoľníkom v krajine gejzírov. Prostredníctvom svojich činností podporuje kultúrnu rozmanitosť, vzájomné porozumenie a ochranu životného prostredia. Je členom Islandskej národnej rady mladých, Islandskej asociácie životného prostredia a aktívne pracuje ako partner organizácie Aliancia európskej dobrovoľníckej činnosti.

Dobrovoľníkom sa môžeš stať, ak máš od 18 do 30 rokov, chuť pracovať v medzinárodnom tíme, záujem o životné prostredie a jeho ochranu, nadšenie pre prácu a chuť sa rozvíjať. Odporúča sa dobrá znalosť angličtiny. Dĺžka dobrovoľníckej práce je rôzna, najčastejšie to však býva od 6 do 12 mesiacov. Aktivity spadajú do oblasti environmentu, umenia a kultúry, aktivít s deťmi, mladými ľuďmi či dôchodcami, športu a voľnočasových aktivít alebo civilnej obrany.

Organizácia poskytuje ubytovanie, stravu, vreckové, zdravotné poistenie a preplatí tiež 90% nákladov na cestovanie.

Viac informácii nájdeš na Európskom portáli pre mladých TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš, redaktor zameraný na vzdelávanie a možnosti v EÚ.

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Európska únia možno uvalí na Irán nové sankcie

Európska únia možno uvalí na Irán nové sankcie v súvislosti s jeho víkendovým útokom na …

Consent choices