V čom vynikajú krajiny Európy? Slováci prekvapili, Česi nie

europa
PHOTO: Flickr.

BRATISLAVA – Európska únia má 28 členských krajín. Rovnako ako snehové vločky, všetky sú svojím spôsobom zvláštne a každá v niečom vyniká. Aj Slováci majú v Európe unikát. A nie hocijaký.

Spomedzi všetkých krajín starého kontinentu na Slovensku pracovalo najviac ľudí s robotmi doma alebo v zamestnaní. Portál thrillist.com zostavil prehľad toho, v čom jednotlivé krajiny Európy vynikajú.

Susedná Česká republika je výnimočná v tom, koľko piva vypije na jedného obyvateľa. Každý Čech vypije v priemere za rok takmer 150 litrov zlatistého moku.

95 percent Švédov je online

Rakúšania majú najnižšiu mieru nezamestnanosti, Belgičania najviac recyklujú a Francúzi sa pýšia najnižšou mierou obezity.

Chorvátsko, najobľúbenejšia destinácia Slovákov. V čom vyniká? V tichu a to doslova. Chorváti bývajú najmenej hlučne spomedzi krajín EÚ. Existuje iba desať percent sťažností na hluk v domácnostiach.

Dáni sú naopak mimoriadne tancujúcim a spevavým národom. Na severe ešte ostaneme. Švédsko sa môže popýšiť prístupom k internetu. Ľudia sa pripoja naozaj (takmer) všade. Iba päť percent ľudí nie je online.

Študenti milujú Španielsko

Hororové, ale reálne postavy Veľkej Británie. Vrahovia, akými boli Jack Rozparovač, Harold Shimpan či Voldemort, sú všetkým dobre známi. Krajina má však v skutočnosti najnižšiu mieru zabíjania. Žeby za tým stála britská zdvorilosť?

Viac..  Poberatelia dôchodkov mimo EÚ musia do 15. apríla doručiť Potvrdenie o žití

Rumuni vynikajú tým, že nehodujú kokaínu. Najmenej matiek mladších ako 20 rokov je v Slovinsku. Teplé počasie, krásne pláže a vynikajúce jedlo. Aj to prispelo k tomu, že je Španielsko najobľúbenejšou destináciou študentského výmenného programu Erasmus.

Fínsko sa pýši najvyšším počtom turistov, Estónci produkujú najmenej odpadu, Nemci sú najšťastnejší v práci a naši susední Maďari sa pýšia najnižším počtom nelegálnych nákupov.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices