Budúcnosť spočíva v jednote a rešpekte a nie v rozdeľovaní a stereotypoch, tvrdí jordánsky kráľ

Abdalláh II.
Jordánsky kráľ Abdalláh II. PHOTO: Flickr.

Jordánsky kráľ Abdalláh II. vyzval počas svojho dnešného slávnostného prejavu v Európskom parlamente všetkých moslimov k tomu, aby sa pripojili do boja proti Islamskému štátu. Pripomenul, že barbarské konanie IŠ sa prieči hodnotám samotného islamu, ktorými sú zľutovanie, mier a tolerancia. „Títo teroristi si za svoj najväčší cieľ vybrali moslimov na celom svete. A my nedovolíme, aby nám ukradli našu vieru,“ vyhlásil.

Jordánsky kráľ vo svojom príhovore podčiarkol dôležitosť rešpektujúceho dialógu ako nástroja na vytvorenie otvorenej spoločnosti. „Napádanie a vylučovanie ostatných, urážanie ostatných národov, ich viery a presvedčenia rozhodne nie je tou správnou cestou. Budúcnosť spočíva v jednote a rešpekte a nie v rozdeľovaní a stereotypoch,“ povedal.

Kráľ Abdalláh II. neobišiel ani palestínsky konflikt a vyzval na jeho vyriešenie politickou cestou. Pozornosť pritiahol aj na osud sýrskych utečencov, z ktorých 1,4 milióna momentálne žije v jeho krajine. „Je to viac ako keby Francúzsko na svoje územie prijalo všetkých obyvateľov Belgicka,“ vykreslil rozsah tohto problému. „Moja malá krajina má teraz tretí najvyšší podiel utečencov na svete,“ vyhlásil, pričom poďakoval všetkým, ktorí mu pomáhajú pri vykonávaní tejto úlohy.

Viac..  Kandidátku HLASu povedú do eurovolieb Becík, Ondruš a Ferenčák

O ram

Odporúčame pozrieť

europsky parlament

PREHĽAD: Toto je program europarlamentu, riešiť bude najmä brexit a rovnaké platy pre ženy

Tento týždeň čaká poslancov rozhodujúce hlasovanie o brexite. Pripomenú si 75. výročie oslobodenia Osvienčimu. Hlasovanie …

Consent choices