Poďte do kina Európa v Bratislave!

Kino Film Europe a Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku srdečne pozývajú v stredu 25. marca 2015 o 19:00 hod. na stretnutie v rámci cyklu FILM CAFÉ EURÓPA a premietanie najlepšieho európskeho filmu roku 2013 VEĽKÁ NÁDHERA, medzinárodne úspešného a oceňovaného talianskeho režiséra Paola Sorrentina.

Diskusiu na tému Aká je duša Európy? Čo je „dušou Európy“ a v akom je stave? Existuje „európska kultúra“? Ako vyzerá? Aké sú jej charakteristiky? Z čoho pramení a kam smeruje? moderuje Juraj Kušnierik.

Hostia diskusie: Stanislav Vallo – prekladateľ z taliančiny a francúzštiny, bývalý veľvyslanec SR v Ríme a Daniel Pastirčák – básnik, výtvarník a teológ.

10473173_10204384628555372_5401028029463084489_nSpýtal som sa Jany Fintovej z Európskeho Dialógu, ktorá je zameraná na taliansku politiku ako hodnotí tento film: „Film “La Grande Bellezza“ patrí jednoznačne k mojej TOP-10ke filmov! Bezpochyby Sorrentinov najlepší film ho opäť spojil s úžasným hercom Toni Servillo (taktiež odporúčam film ‚Il Divo‘). Film je často označovaný ako “La Dolce Vita” Berlusconiho éry. Poukazuje na povrchnosť a pretvárku talianskej elity, stratu ilúzií a úvahy o živote hlavného hrdinu Jepa. Toto všetko zasadené do elegantného bohémskeho prostredia večného mesta! Podmanivý Sorrentinov film je náročný, plný symboliky a núti čítať medzi riadkami…avšak uniknúť šarmu “Veľkej nádhery” je podľa mňa takmer nemožné! Vrelo odporúčam!“

Vstup na FILM CAFÉ EURÓPA je voľný a viac informácii nájdite TU.

unnamed

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

 

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Cipollone: Inflácia v eurozóne môže v polovici roka 2025 dosiahnuť cieľ ECB

Európska centrálna banka (ECB) je stále viac presvedčená, že inflácia v eurozóne klesne späť na …

Consent choices