Primátor Nesrovnal prijal eurokomisárku pre regionálnu politiku Corinu Cretu

električka
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Bratislava, 27. marca 2015 – V priestoroch Primaciálneho paláca prijal dnes primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal eurokomisárku pre regionálnu politiku Corinu Cretu a ministra dopravy Jána Počiatka. Išlo vôbec o prvú návštevu v Primaciálnom paláci, na ktorej sa zúčastnil člen Európskej komisie.

 Primátor Nesrovnal pri tejto príležitosti ocenil pomoc Európskej únie pri spolufinancovaní modernizácie električkových tratí a rovnako budovania nosného systému mestskej hromadnej dopravy do Petržalky. Primátor na stretnutí informoval eurokomisárku o opatreniach, ktoré nariadil okamžite po svojom nástupe do úradu, kvôli snahe dokončiť projekt Starého mosta a nosného systému MHD do Petržalky včas. Na stretnutí bol deklarovaný aj spoločný záujem hlavného mesta a Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky na ukončení projektu. Primátor zároveň ocenil komunikáciu s ministerstvom.

 „Mám záujem, aby boli stavby úspešne a včas dokončené,“ povedal na stretnutí primátor Nesrovnal. „Som veľmi rád, že môžeme využívať finančné prostriedky z EÚ, ktoré pomôžu Bratislave. Hlavné mesto totiž doteraz peniaze z EÚ projektov nečerpalo a v momentálnej finančnej situácii nemôže využívať také vlastné prostriedky, ako nám ponúka práve Európska únia,“ vyjadril svoj názor primátor.

Viac..  SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Bratislavská samospráva v roku 2013 pristúpila k realizácii jedného zo strategických dopravných projektov, ktorý v sebe zahŕňa okrem iného rekonštrukciu Starého mosta a vybudovanie I. etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy do Petržalky. Najväčšia mestská časť slovenskej metropoly by tak mala byť zapojená do siete mestských električkových tratí a most by mal slúžiť nielen pre verejnú dopravu, ale aj cyklistom a chodcom. Dostavba nového Starého mosta a úprava Štúrovej ulice a okolia je tak prioritou roku 2015.

O ram

Odporúčame pozrieť

Ján Figeľ

Ján Figeľ: Korupcia je najväčší škandál Slovenska

  Slovensko sa 12 rokov po vstupe do únie poprvýkrát ujíma úlohy dirigenta v 28-člennom …

Consent choices