Mário Draghi. PHOTO: © European Union 2015

Prezident Európskej centrálnej banky predpovedá svetlú budúcnosť pre hospodárstvo

Mário Draghi. PHOTO: © European Union 2015
Mário Draghi. PHOTO: © European Union 2015

V Európskom parlamente sa konalo plenárne zasadnutie, na ktorom sa okrem plánovanej obnove hospodárstva Európskej únie venovalo aj radikalizmu a fundamentalizmu, ktoré v Európe naberajú čoraz väčšie rozmery. Témou bola aj energetická únia, pri ktorej sa predsedovi Európskej rady ušlo zopár výčitiek.

Európa sa chystá obnoviť svoje hospodárstvo. „Veríme, že podľa našich odhadov bude nárast inflácie, tento rok nulový, no nasledujúci už 1,5 až 1,7 o rok neskôr,“ povedal Mario Draghi, prezident Európskej centrálnej banky. Zároveň tvrdil, že kvantitatívne uvoľňovanie, systém Európskej centrálnej banky na nákup vládnych dlhopisov, zabezpečí EÚ pokrok, ktorý by pomohol aj Grécku. Program by mal pokračovať od septembra 2016.

V Európskom parlamente sa stretli zástupcovia kresťanskej, židovskej a moslimskej viery. Témou medzináboženského dilógu bol fundamentalizmus a radikalizmus, ktoré sú v pozadí nedávnych teroristických útokov v Európe. Dvanásťročné európske dieťa, ktoré bolo anjelom sa zrazu diablom? Kto je za to celé zodpovedný? Môžem vás uistiť, že nie náboženstvo,“ vyjadril sa Imam Hassen Chalghoumi, prezident Konferencie Imámov vo Francúzsku.

Viac..  D. Šuica: Presadzovanie práv detí - prísľub ochrany, rešpektu a posilnenia postavenia

Plenárne zasadnutie sa začalo prejavom úcty obetiam pádu lietadla spoločnosti Germnwings a teroristických útokov, ktoré sa stali 18.marca na múzeum Bardo v Tunisku. Ďalšia pozornosť sa venovala záverom rokovaní Rady o Grécku a energetickej únii. Prehovoril aj Guy Verhofstadt, a to priamo k predsedovi Európskej rady Tuskovi: Pán Tusk, ostro odsudzujem skutočnosť, že ste organizovali rokovanie o Grécku v obmedzenom formáte.  Čo to má byť?  Čo je to za úniu?“

Viac sa dozviete v priloženom videu:

O vik

Odporúčame pozrieť

M. Draghi: EÚ potrebuje radikálne reformy

Bývalý taliansky premiér a prezident Európskej centrálnej banky Mario Draghi v utorok vyhlásil, že jeho …

Consent choices