záborská
Anna Záborská, europoslankyňa. PHOTO © European Union 2015 - Source EP

Záborská: Európsky parlament poprel právo detí poznať svojich rodičov

 

Väčšina poslancov Európskeho parlamentu odmietla uznať právo detí na to, aby poznali svojich rodičov. Pri hlasovaní o iniciatívnej správe poslankyne Noichl o stratégii EÚ pre rovnosť medzi ženami a mužmi hlasovalo až 459 poslancov proti tomuto právu, ktoré je zahrnuté aj v čl. 7 Dohovoru OSN o právach dieťaťa.

„Na návrh európskych socialistov sa hlasovalo oddelene o tom, či má v §59 zostať zmienka o práve každého dieťaťa poznať svojich rodičov. Je za tým jasná snaha liberálov a ľavice zjednodušiť náhradné materstvo, teda to, aby dieťa nikdy nepoznalo matku, ktorá ho vynosí a porodí,“ uviedla po hlasovaní Anna Záborská.

Slovenská europoslankyňa zároveň upozornila na to, že prijatím správy Noichl si Európsky parlament prisvojuje právomoci členských štátov v oblastiach zdravotníctva či vzdelávania a volá po zavedení práva na potrat ako ľudského práva.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

„Práve vďaka takýmto prejavom bohorovnej ignorancie narastá medzi ľuďmi nedôvera voči Európskej únii. Pretože nie je možné veriť niekomu, kto využije každú príležitosť na to, aby nedodržal dohodnuté pravidlá,“ zdôraznila Záborská.

O ram

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

Už 8. júna 2024 nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu. Ak máte záujem o členstvo v okrskovej komisii za …

Consent choices