Cieľom Únie kapitálových trhov v EÚ je zníženie závislosti od bánk

V súvislosti so zlepšovaním ekonomickej situácie v Európskej Únii hlasovali poslanci Európskeho parlamentu o návrhu lepšieho prístupu k financiám pre malé a stredne veľké podniky. Takéto zlepšenie by totiž malo reálne stimulovať ekonomický rast. Problém vo financovaní malých a stredných podnikov spočíva najmä v tom, že banky vidia investície do nich ako rizikové. Cieľom projektu Únie kapitálových trhov je preto zníženie závislosti od bánk.

Jonathan Hill, súčasný komisár pre finančné služby prehlásil: „ Mojou výzvou je sprístupniť investície vo firmách a infraštruktúre Európy v dlhodobom rámci. Preto musíme vybudovať jednotný trh s kapitálom, teda úniu kapitálových trhov. „

Roberto Gualtieri, člen progresívnej aliancie socialistov a demokratov si myslí, že je v EÚ finančných zdrojov dostatok, avšak malým a stredným podnikom sa z nich nedostáva. Práve toto sa poľa jeho slov budú poslanci usilovať zmeniť tak, aby sa jednotný kapitálový trh stal nástrojom podpory malých a stredných podnikov. Únia kapitálových trhov by sa tak mohla stať skutočnosťou už v roku 2018, či a ako bude fungovať však zatiaľ ostáva otázne.

Viac..  ECB rozhodne o ďalšom smerovaní menovej politiky v eurozóne

Viac sa dozviete v priloženom videu:

O dom

Odporúčame pozrieť

Európsky parlament

Odhalenie špiónky aj podpora 50 miliárd eur. Europarlament zhodnotil dva roky vojny

Už sú to dva roky od agresívneho napadnutia Ukrajiny Ruskom. Toto dvojročné obdobie bilancoval už …

Consent choices