Stážista pri OSN nemá ani na bývanie, stanuje pri Ženevskom jazere

ŽENEVA – Mladík z Nového Zélandu získal prácu snov: neplatenú stáž pri OSN. Keďže nemá dostatok financií, žije David Hyde v stane pri Ženevskom jazere, napísal The Washington Post.

Davidova rodina z mesta Christchurch sa o jeho údele dozvedela v momente, keď im poslal jeden výtlačok švajčiatrských novín, ktoré o ňom písali ako prvé.

Stanuje na pláži

David Hyde si vraj hľadal ubytovanie, no veľmi skoro zistil, že ceny prenájmov sa pohybujú v sumách, ktoré si nemôže dovoliť. Bez akéhokoľvek príjmu sa teda rozhodol situáciu vyriešiť originálne: na pláži pri Ženevskom jazere si postavil stan a kúpil si malý plynový varič.

Keď prší, nie je jeho skromný príbytok úplne vyhovujúci. „Nevybral som si stan, ktorý by bol úplne vodeodolný,“ zveril sa reportérovi švajčiarskeho denníka Tribune de Geneve. „Ako to robia ostatní? Šancu dostanú len tí, ktorých rodičia si to môžu dovoliť,“ dodal.

Kolegovia sa zabávajú

Stan mladého Novozélanďana stojí neďaleko plážového klubu OSN, kde vraj ostatní zamestnanci organizácie pijú a bavia sa. „V noci vidím svojich kolegov, ako si tam užívajú,“ uviedol David. Príbeh mladého stážistu sa zdá byť absurdný. The Washington Post napísal, že to nie je po prvýkrát, čo sa v médiách rieši téma neplatených stáží pri OSN.

Viac..  Von der Leyenová vyjadrila sústrasť rodinám humanitárnych pracovníkov WCK

Nedávno stážisti zo Ženevy dokonca usporiadali protestný pochod. Ako vtedy uviedli, tým, že im organizácia za prácu neplatí, porušuje všeobecnú deklaráciu ľudských práv.

Ako Hyde uviedol, možno bol len naivný, keď sa rozhodol prijať neplatenú stáž. Teraz ju chce predčasne ukončiť.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

osn

EÚ na 78. zasadaní Valného zhromaždenia OSN: globálne opatrenia a solidarita

Delegácia Európskej komisie na vysokej úrovni sa budúci týždeň v New Yorku zúčastní na 78. …

Consent choices