záborská
Anna Záborská, europoslankyňa. PHOTO: European Union- EP.

Záborská bude protestovať pred sídlom Slovenskej spoločnosti pre plánované rodičovstvo

Slovenská europoslankyňa Anna Záborská sa zajtra zúčastní na protestnom zhromaždení pred sídlom Slovenskej spoločnosti pre plánované rodičovstvo, aby upozornila na jej prepojenie s International Planned Parenthood Federation (IPPF), ktorej zakladateľská organizácia predáva orgány detí usmrtených v neskorom štádiu tehotenstva. Rovnaké protesty sa uskutočnia v tom istom čase aj pred ďalšími pobočkami IPPF v mnohých štátoch sveta.

„Nacistickí lekári, ktorí na svoj výskum vedome využívali orgány brutálnej eutanázie pacientov ústavov pre duševne chorých, boli postavení pred Norimberský súd a oprávnene odsúdení. Aj oni vtedy tvrdili, že ich záujmom bol výskum, ktorý by pomohol liečit choroby,“ pripomenula Anna Záborská.

Europoslankyňa považuje za svoju povinnosť upozorniť na to, že aj na Slovensku funguje organizácia, ktorá sa hlási k sieti IPPF. „Ani Slovenská spoločnosť pre plánované rodičovstvo, ani slovenskí lekári sa jediným slovom neodsúdili predávanie orgánov umelo potratených detí. Akú majú ženy a dievčatá záruku, že týmto lekárom ide v prvom rade o ich zdravie, a nie o vlastný odborný alebo finančný prospech?“ upozornila Záborská.

Viac..  Peter Pollák: Novinárom musíme zaručiť, aby nepísali pod tlakom, ale slobodne

Protestné zhromaždenie sa uskutoční v sobotu 22. augusta o 17.30 na Medenej 5 v Bratislave.

O red

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

Už 8. júna 2024 nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu. Ak máte záujem o členstvo v okrskovej komisii za …

Consent choices