ADEL hľadá 7 účastníkov na seminár do Českej republiky

ADEL je organizácia, ktorá vytvára možnosti pre mladých ľudí, ktorí chcú byť aktívni, skúšať a učiť sa nové veci, získavať skúsenosti a vedomosti pre svoj osobný a profesionálny rozvoj. ADEL chce obohatiť vzdelávací, sociálny a kultúrny život mladých ľudí žijúcich v našej krajine, najmä tých s nedostatkom príležitostí.

ADEL hľadá účastníkov na mládežnícky seminár s názvom „OUT OF TOLERANCE“ s veľmi aktuálnou témou, ktorou je migrácia. Seminár sa bude konať v dňoch 14. septembra do 21. septembra v Stradonic v Českej Republike.

V rámci semináru budeme diskutovať o aktuálnom a veľmi pálčivom probléme – Prisťahovalci v Európe – výzvy a príležitosti pre zjednotenú demokratickú Európu. V médiách ale aj v politike je imigrácia široko diskutovaná. V EU môžeme vidieť niektoré nedávno prijaté opatrenia, ktoré nemusia byť úplne kompatibilné s demokraciou v Európe.

V rámci semináru by sme chceli diskutovať o tom, ako môžeme vytvoriť väčšiu toleranciu a rešpekt spoločnosti. Migrácia je neoddeliteľnou súčasťou globalizácie, je spätá už s prvými ľudskými civilizáciami vytvorenými pred tisícročiami, tak prečo v súčasnosti prisťahovalecká téma vyvoláva taký výrazný nesúhlas mnohých ľudí? Aj toto bude jednou z otázok seminára.

Na mládežníckej výmene sa zúčastní 42 mladých ľudí zo 6 krajín (Holandsko, Turecko, Portugalsko, Poľsko, Česko, Slovensko).

Za Slovensko sa na výmene zúčastní 7 mladých ľudí (17 – 30 rokov), pričom traja by mali byť príslušníci menšín a migranti, čím chceme vyzvať aj takých ľudí, aby sa prihlásili.

V prípade záujmu zašlite na náš email – info@adelslovakia.org čim skôr svoje CV (môže byť v slovenčine) a zopár viet prečo by ste sa chceli zúčastniť v angličtine.

Ubytovanie a strava zdarma, cestovné náklady budú preplatené do výšky 80 eur a platí sa 30 eurový účastnícky poplatok.

Ak potrebujete viac info, kontaktuje ADEL na info@adelslovakia.org

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ – Mercosur

Nemecká priemyselná a obchodná komora (DIHK) vyzýva na dokončenie dohody o voľnom obchode medzi Európskou …

Consent choices