Miroslav Mikolášik
Europoslanec Miroslav Mikolášik. PHOTO: PHOTO: Mária Jakušová.

Miroslav Mikolášik ponúka platenú stáž v Európskom parlamente

Absolventi a študenti posledného ročníka vysokých škôl sa môžu uchádzať o platenú stáž v Európskom parlamente v Bruseli. Ponúka ju slovenský europoslanec Miroslav Mikolášik (EĽS/KDH) v termíne od 1. marca 2016. Prihlásiť sa treba do konca januára.

Aj v aktuálnom volebnom období pokračuje europoslanec Mikolášik v podpore nadaných mladých ľudí formou ponuky stáže vo svojej poslaneckej kancelárii v Bruseli. Na obdobie absolvovania stáže získa stážista finančný príspevok na pokrytie nákladov na bývanie a stravu. Stážista sa stane plnohodnotným členom tímu europoslanca, pričom sa bude podieľať na tvorbe odborných podkladov súvisiacich s pracovnou náplňou Miroslava Mikolášika. Nový člen poslaneckej kancelárie sa bude okrem prípravy aktuálnych projektov zúčastňovať pracovných aktivít Európskeho parlamentu.

Pre koho je určená stáž

O stáž sa môžu uchádzať absolventi vysokej školy, prípadne študenti krátko pred jej absolvovaním (v poslednom ročníku štúdia). Základnou charakteristikou uchádzača by mal byť záujem o veci verejné a budúcnosť Slovenska i Európy. Pre záujemcov by malo platiť aj to, že svojím aktívnym prístupom chcú pretvárať spoločnosť, sú tvoriví, nápadití, vedia pracovať nezávisle, vedia si stanoviť vlastné priority a zaujímajú sa o politický, sociálny a duchovný rozvoj spoločnosti i jednotlivca.

Podmienkou absolvovania stáže je výborná znalosť anglického a/alebo francúzskeho jazyka. Uprednostnení sú kandidáti s vedomosťou oboch jazykov. Znalosť iných jazykov je výhodou.

Kedy sa stáž uskutoční

Odborná stáž v poslackej kancelárii Miroslava Mikolášika v Bruseli sa uskutoční od 1. marca 31. mája 2016.

Ako sa uchádzať o stáž

Uchádzači musia najneskôr do 31. januára (vrátane) doručiť životopis a motivačný list (oba v slovenskom i anglickom jazyku) elektronicky na adresu miroslav.mikolasik@ep.europa.eu.

Všetky prihlášky budú posúdené poslaneckou kanceláriou, následne budú kontaktovaní iba účastníci užšieho výberu. Tí sa zúčastnia ústneho pohovoru s Miroslavom Mikolášikom, ktorý si spomedzi nich vyberie nového stážistu.

O dac

Odporúčame pozrieť

Európsky parlament

Odhalenie špiónky aj podpora 50 miliárd eur. Europarlament zhodnotil dva roky vojny

Už sú to dva roky od agresívneho napadnutia Ukrajiny Ruskom. Toto dvojročné obdobie bilancoval už …

Consent choices