Únia podáva pomocnú ruku oblasti Čadského jazera dodatočným financovaním

Európska komisia sa snaží zmierniť humanitárnu krízu v afrických krajinách. Začiatkom augusta oznámila poskytnutie dodatočnej finančnej pomoci ľuďom Nigérie, Nigeru a Kamerunu. Ide o celkovú sumu 12,5 milióna eur.

Takzvaná núdzová podpora má pomôcť mnohým obyvateľom v oblasti Čadského jazera. Ich vysídlenie a skomplikovanie situácie nastalo najmä po destabilizácii regiónu kvôli činom teroristickej skupiny Boko Haram zo severnej Nigérie. Celá čiastka bude prerozdelená na 9 miliónov eur pre obyvateľov Nigérie, 2 milióny pre Kamerun a 1,5 milióna pre Niger.

„Minulý mesiac počas cesty do tohto regiónu som bol svedkom veľmi nepríjemnej situácie. Mnohí ľudia boli vysťahovaní a majú problém nájsť jedlo, ide o celé milióny. Situácia v Nigérii je priam dramatická. Najviac to vždy zasiahne deti, a preto musíme urýchlene konať, aby sme ukončili ich trápenie. Toto dodatočné financovanie zo strany Európskej únie sa zameriava najmä na základné potreby ako jedlo, vodu a rôzne zdravotné opatrenia. Treba vynaložiť všetko úsilie na to, aby sa pomoc humanitárnych organizácií dostala k tým, ktorí to potrebujú,“ hovorí o aktuálnej situácii komisár pre Humanitárnu pomoc a krízové riadenie Christos Stylianides.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

Európska únia je hlavným poskytovateľom humanitárnej pomoci v regióne už niekoľko rokov. So súčasnou dodatočnou podporou presiahla celková finančná čiastka v roku 2016 už 70 miliónov eur.

O jen

Odporúčame pozrieť

EÚ víta otvorenie ďalších prístupových bodov pre humanitárnu pomoc do Pásma Gazy

Európska komisia (EK) v piatok oznámila, že berie na vedomie a víta vyhlásenie izraelského premiéra …

Consent choices