Angela MERKEL
Nemecká kancelárka Angela Merkel. PHOTO: © European Union- EP.

Angela Merkel je unavená, tvrdia experti. Jej kraľovanie ohrozuje TENTO muž

Nemeckej kancelárke vyrástla konkurencia, ktorá je pre ňu vážnou hrozbou. Bývalý šéf europarlament a niekdajší starosta malého nemeckého mestečka si založil imidž na mužovi z ľudu. Merkel oproti nemu podľa expertov vyzerá unavene.

Martin Schulz, inak vyučený kníhkupec, sa dočkal stopercentnej podpory na zjazde nemeckých sociálnych demokratov a oficiálne ho potvrdili ako súpera pre nemeckú kancelárku Angelu Merkel.

Imidž človeka z ľudu

Bývalý šéf Európskeho parlamentu má bohaté skúsenosti z vysokej politiky. Šance oboch kandidátov uspieť v nadchádzajúcich voľbách sú viacmenej vyrovnané. Každého z nich podporuje približne 32 percent nemeckých voličov. O budúcom kancelárovi rozhodnú výsledky ostatných politických strán a to, kto bude s kým ochotný uzavrieť vládnu koalíciu.

Martin Schulz postavil svoj imidž na tom, že je človek z ľudu, ktorý chápe starosti a potreby bežných občanov. Viac než svoju bývalú funkciu predsedu Európskeho parlamentu zdôrazňuje skúsenosti zo starostovania malého západonemeckého mestečka Würselen. Je výrazne proeurópsky, aj keď mu chýba formálne vzdelanie. V politike je známym výborným rečníkom, ktorý pôsobí nesmierne energicky.

Viac..  Zavedenie eura v Bulharsku môže byť posunuté

​Angela Merkel sa o kreslo kancelárky bude uchádzať už štvrtýkrát. Po dlhej a náročnej funkcii sa niet čomu čudovať, keď vyzerá unavene. Podľa médií dlho váhala, či sa opätovne bude chcieť stať najmocnejšou ženou. Svoju kandidatúru však potvrdila a povedala, že sa v neistej dobe nechce zbavovať zodpovednosti.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Očakávam, že Olaf Scholz bude zastávať rovnaké postoje ako Angela Merkel

Po 16-ročnej vláde Angely Merkelovej vstupuje Nemecko do roku 2022 v znamení novej éry na …

Consent choices