Francois HOLLANDE
Francois Hollande. PHOTO: © European Union- EP.

Hollande bude mať po odchode z Elyzejského paláca plné výhody len päť rokov

Paríž – Francúzsky prezident Francois Hollande bude môcť po odchode z Elyzejského paláca rátať s príjmom vo výške asi 15.000 eur mesačne. Informoval o tom denník Le Figaro s odvolaním sa na oficiálne vyjadrenie prezidentskej kancelárie.

Spomínaná suma je súhrnom štyroch dávok. Ako bývalý prezident bude Hollande poberať dôchodok vo výške 5184 eur. Ako bývalému poslancovi za kraj Correze mu prináleží 6208 eur. Ďalších 3473 eur dostane ako bývalý člen audítorského dvora a zvyšných 235 eur mu budú vyplácať ako bývalému predsedovi rady kraja Correze.

Ako spresňuje Le Figaro, Hollande by mohol požiadať o členstvo v Ústavnej rade, čo by preňho znamenalo príjem 14.000 eur navyše, podľa vlastných slov o to však nemá záujem.

Ako bývalý prezident bude mať Hollande nárok na zariadený a vybavený byt a dve osoby, ktoré sa oň budú starať. K dispozícii bude mať aj auto s dvoma šoférmi a dvoch ochrankárov. Bude mať aj tím pozostávajúci zo siedmich spolupracovníkov.

Viac..  Eurobarometer ukazuje pozitívne vnímanie hospodárstva a kvality života v regiónoch EÚ

Ako upozornil Le Figaro, toto usporiadanie bude len dočasné: Hollande totiž v roku 2016 podpísal výnos o obmedzení výhod exprezidentov a bude prvým exprezidentom, ktorého sa tieto zmeny dotknú: päť rokov po odchode z Elyzejského paláca sa počet jeho spolupracovníkov zníži zo siedmich na troch a k dispozícii bude mať len jedného osobného strážcu.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices