motorizmus, benzin
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Motoristi pozor, na benzínkach vás čaká nové označenie benzínu a nafty

BRATISLAVA / Vodičov motorových vozidiel čaká na čerpacích staniciach výrazná zmena. Zmení sa totiž označovanie benzínu a nafty. S novým značením už začínajú aj čerpacie stanice na Slovensku. Európska únia pripravila takúto zmenu, aby sa zákazníci v Európe vedeli ľahšie zorientovať.

Nové označenie bude vyzerať nasledovne. Nafta bude označená B7, benzín bude označený E5 a označenie autoplynu zostáva bez zmeny, čize LPG. Čerpacia stanica Slovnaft postupne mení svoje doterajšie označenie.

Nafta označenie B7
Benzín označenie E5
autoplyn označenie LPG

„K novej značke postupne pribudne na všetkých 253 servisných staniciach Slovnaft aj povinné európske označovanie palív, nariadené legislatívou EÚ. Na Slovensku sa tak pridávame k zjednoteniu označenia palív v rámci celej Európskej únii a uľahčuje ich výber najmä zahraničným motoristom. Motorová nafta má európske označenie B7, benzín je pod označením E5 a autoplyn je na všetkých európskych čerpacích staniciach označený ako LPG.“ objasnil hovorca Slovnaftu Anton Molnár. Členské štáty EÚ by mali toto nariadenie zaviesť najneskôr do 12. októbra budúceho roka.

Viac..  Eugen Jurzyca: Prvé návrhy normy Euro 7 boli príliš ambiciózne

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices