klima, globalne oteplovanie
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Trump opäť perlil. Proti mrazom chce použiť globálne otepľovanie

WASHINGTON / Na severe a na severovýchode Spojených štátov udreli mrazy. Zatiaľ čo mnoho Američanov na ne nadáva, prezident Donald Trump si na adresu tuhej zimy robí žarty. Na sociálnej sieti poznamenal, že by nebolo zlé proti mrazom využiť globálne otepľovanie.

Twitter je Trumpov obľúbený komunikačný nástroj a práve tam americký prezident zverejňuje mnohé svoje názory, medzi nimi aj názor na mráz, ktorý udrel na severe a severovýchode USA. „Môže to byť najchladnejší Silvester. Možno by sme mohli použiť trochu toho starého dobrého globálneho otepľovania,“ napísal Trump. Svoj tweet zakončil odporúčaním, aby sa ľudia poriadne obliekli.

Americký prezident už viackrát kritizoval medzinárodný boj proti klimatickým zmenám, v rámci ktorého mali USA na rozdiel od ostatných krajín zaplatiť bilióny dolárov. Trump tento rok v júni oznámil, že Spojené štáty odstúpia od parížskej dohody o ochrane klímy. Za svoje rozhodnutie si vyslúžil kritiku vo svete, ale aj v USA. Niektoré mestá, podniky a štáty v USA sa ale rozhodli, že klimatické dohody budú presadzovať a rešpektovať aj napriek Trumpovmu rozhodnutiu. 

Viac..  Rada EÚ odobrila dobrovoľné opatrenia na zníženie spotreby plynu aspoň o 15 %

Donald Trump nesúhlasí s teóriou, že za rastom priemernej teploty na planéte stojí z veľkej časti ľudské konanie. Parížsku dohodu preto považuje za ohrozenie pracovných miest a rozvoja priemyslu v USA.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Trump

Trump tvrdí, že Európa by mala poskytnúť Ukrajine viac pomoci

Európa by mala dať Ukrajine viac peňazí, vyhlásil vo štvrtok bývalý prezident USA Donald Trump; …

Consent choices