utecenci
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Rakúsko chce v EÚ zlepšiť bezpečnosť hraníc pred utečencami. Navrhuje armádu

VIEDEŇ / Rakúsky minister obrany Mario Kunasek prišiel s novým návrhom týkajúcim sa otázky migrantov. Počas neformálneho rokovania sa vyjadril, že chce, aby s ochranou vonkajších hraníc pomáhala polícii aj armáda.

Susedné Rakúsko navrhuje, aby s ochranou vonkajších hraníc polícii pomáhala aj armáda. Na neformálnom rokovaní o riešení utečeneckej otázky to povedal rakúsky minister obrany  Mario Kunasek, ktorý je členom proti-imigračnej Slobodnej strany Rakúska. Nemecká ministerka obrany však návrhom až taká nadšená nebola a rovno ho odmietla.

Rovnako zareagoval aj jej estónsky kolega. V rakúskej praxi sa asistenčné nasadenie, teda dočasná spolupráca polície a armády pri ochrane hraníc, podľa tamojšieho ministra obrany osvedčila a Viedeň by ho teda chcela exportovať do celej EÚ.

Viac..  M. Beňová: Únia bude mať špecializovaný úrad na boj proti praniu špinavých peňazí

„Musíme čeliť otázke týkajúcej sa pravidiel vyloďovania. Chcem s kolegami prebrať ako budeme túto otázku riešiť. Už počas júla a augusta sme diskutovali o niekoľkých návrhoch, ale doteraz sa nepodarilo nájsť konsenzus,“ vyjadrila sa šéfka diplomacie EÚ Federika Mogherini.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices