SPOLU
Foto: Archív Strana SPOLU.

SPOLU je oddnes členom Európskej ľudovej strany

SPOLU – občianska demokracia sa dnes stala plnohodnotným členom najsilnejšej európskej politickej strany – Európskej ľudovej strany (EPP). Rozhodlo o tom dnes jednomyseľne politické vedenie EPP v Bruseli.

“Chceme prelomovo zmeniť situáciu na Slovensku a na to potrebujeme silných partnerov, priateľov a spojencov v spoločnej Európe,” zdôraznil predseda SPOLU Miroslav Beblavý. Prijatie do EPP menej ako dva roky po vzniku strany považuje za ocenenie práce tímu a členov vo všetkých častiach Slovenska.

Podľa neho SPOLU ukázalo, že je skutočnou politickou stranou, ktorú berú vážne aj v Európe. “Pomôže nám to v snahe zvíťaziť v budúcoročných parlamentných voľbách,” dodal M. Beblavý.

M. Beblavý sa osobitne poďakoval poslancovi Európskeho parlamentu Ivanovi Štefancovi z KDH a zástupcom ostatných slovenských strán, ktoré SPOLU podporili. „Naša úzka spolupráca s KDH nemá už len národný, ale oficiálne aj európsky rozmer,” dodal.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

Prijatím sa zavŕšilo približne ročné úsilie o členstvo zvýraznené víťazstvom koalície PS/SPOLU v európskych voľbách v máji tohto roka. “SPOLU sa otvárajú nové možnosti ovplyvňovať celoeurópske politiky cez najsilnejšiu frakciu Európskeho parlamentu. S Michalom Wiezikom budeme poctivo pracovať, aby sme túto šancu naplno využili,” dodal poslanec Európskeho parlamentu za SPOLU Vladimír Bilčík.

O dac

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

Európska ľudová strana pokračuje v dialógu o európskom poľnohospodárstve a Európskej farmárskej dohode v Taliansku …

Consent choices