hranice, kontroly
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Rakúsko zaviedlo hraničné kontroly so Slovenskom

Od 10. apríla zaviedlo Rakúsko hraničné kontroly aj so Slovenskom

Vstup na územie Rakúska budú mať povolené osoby, ktoré sa preukážu potvrdením o negatívnom teste na COVID-19 v nemeckom, anglickom, francúzskom alebo talianskom jazyku, ktoré nebude staršie ako 4 dni.

Vyňatí z tejto povinnosti sú občania Rakúska, alebo osoby s pobytom v Rakúsku, ktorí podstúpia domácu 14-dňovú  karanténu (prípadne do doby predloženia potvrdenia o negatívnom teste).

Opatrenie sa rovnako nevzťahuje na tzv. pendlerov pracujúcich v prihraničných oblastiach; prepravu tovaru; osoby, ktoré podliehajú povinnému zdravotnému poisteniu v Rakúsku a využitie lekárskych služieb je potvrdené lekárom na osobitnom formulári; ako aj tranzit cez územie Rakúska. Prejazd územím Rakúska bude umožnený po podpise potvrdenia, že cestujúci z trasy neodbočí a preukáže dôvod svojej cesty (napr. pracovnú zmluvu v inom štáte, do ktorého cestuje), a bude mať plnú palivová nádrž. Opatrenie predbežne platí do konca apríla.

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices