koronavirus cover

Pribudlo skoro 50 nakazených. Naposledy bolo väčšie číslo 8. júla

SLOVENSKO/ Za uplynulý deň (utorok) Slovensko zaznamenalo 49 nových prípadov na ochorenie Covid-19. V utorok sa otestovalo 2 538 ľudí, pričom spolu sa už vykonalo vyše 269-tisíc testovaní.

„Pozitívne testovaných bolo 30 žien a 19 mužov vo veku od 4 do 73 rokov,“ uvádza ministerstvo zdravotníctva. Celkový počet nakazených je momentálne od začiatku nákazy na čísle 2 417 .


Pribudli aj vyliečení, a to až 6 nových vyliečených prípadov. Počet vyliečených je teda na čísle 1777. Za posledný deň neevidujeme žiadne úmrtie. Aktuálne je v zdravotníckych zariadeniach s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň 29 ľudí.

Nakazení sú z okresov: Bratislava (17), Nitra (4), Banská Štiavnica (3), Nové Mesto nad Váhom (3), Senec (3), Trenčín (3), Bánovce nad Bebravou (2), Prešov (2), Dunajská Streda (1), Prievidza (1), Komárno (1), Malacky (1), Sabinov (1), Žilina (1), Humenné (1), Stropkov (1), Čadca (1), Šaľa (1), Michalovce (1) a Levice (1).

Viac..  Európsky parlament prijíma preukaz pre osoby so zdravotným postihnutím pre celú EÚ

kĺzavý medián je už druhý deň za sebou na hodnote 20.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices