zdroj: FB Tomáš Valášek

Časť poslancov podporila bieloruskú opozíciu a doručila vyhlásenie veľvyslancovi

Bratislava/ Dnes časť poslancov zo všetkých štyroch koaličných strán podporila bieloruskú opozíciu na pôde parlamentu a doručila vyhlásenie aj veľvyslancovi krajiny v Bratislave.

Uverejnil používateľ Tomáš Valášek − Za ľudí Utorok 18. augusta 2020

Poslanci tiež zagratulovali veľvyslancovi, ktorý dnes podal svoju rezignáciu. „Jemu sme tiež zagratulovali za jeho osobný postoj – ako prvý z veľvyslancov krajiny sa pridal na stranu tých, čo volajú po slobodných voľbách a ponúkol svoju rezignáciu. Klobúk dole pred jeho odvahou a integritou.,“ napísal poslanec Tomáš Valášek na sociálnu sieť.

Prečo si ľudia protestujúci v Bielorusku zaslúžia našu podporu? Pretože majú tie isté sny a ašpirácie ako my v roku…

Uverejnil používateľ Tomáš Valášek − Za ľudí Utorok 18. augusta 2020

Pod vyhlásenie sa podpísalo 67 poslancov NR SR a Európskeho parlamentu.

Dnes sa časť poslancov stretla osobne aj s veľvyslancom Bieloruskej republiky v Slovenskej republike Igorom Alexandrovičom Leščeňom.“ Hoci sme prišli dopredu neohlásení, veľvyslanec Bieloruskej republiky v Slovenskej republike Igor Alexandrovič Leščeňa nás prijal na pôde veľvyslanectva, prevzal naše vyhlásenie osobne a hovoril s nami o situácii v Bielorusku aj o svojom verejnom stanovisku, v ktorom odsúdil násilie páchané bieloruskými bezpečnostnými zložkami na bieloruských občanoch, čo sme ocenili,“ uvádza Ondrej Dostál na Facebooku.

STRETNUTIE S BIELORUSKÝM VEĽVYSLANCOM

Očakávali sme sa, že naše vyhlásenie 67 poslancov NR SR a Európskeho parlamentu…

Uverejnil používateľ Ondrej Dostál Utorok 18. augusta 2020

Viac..  Európska priemyselná dohoda: Výzva k podpore investovania v Európe

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Komisia navrhuje zvýšenie ciel na ruské a bieloruské obilné výrobky

Európska komisia navrhuje zvýšiť clá na dovoz obilnín, olejnín a odvodených produktov (ďalej len „obilné …

Consent choices