les
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Slovensko bude mať nové prírodné rezervácie, a to Vihorlatský prales a Rydošová

Vihorlatský prales a Rydošová budú od 15. septembra prírodnými rezerváciami. Vláda na rokovaní schválila návrhy ministerstva životného prostredia.

Prírodná rezervácia Vihorlatský prales sa bude nachádzať v okrese Humenné v katastrálnom území Valaškovce juh, stred a sever; v okrese Snina v katastrálnom území Zemplínske Hámre, Kolonica, Ladomirov, Snina, Strihovce, Stakčín; v okrese Michalovce na území Poruba pod Vihorlatom a v okrese Sobrance na území Remetské Hámre, Vyšná Rybnica.

„Výmera prírodnej rezerváciu Vihorlatský prales je 2 160,544 ha, z toho v piatom stupni ochrany je 1 574,5262 ha. Toto územie, ako aj územie prírodnej rezervácie Rydošová (88,347 ha), je
súčasťou  lokality UNESCO Staré bukové lesy a bukové pralesy Karpát a iných regiónov Európy,“ píše ministerstvo v tlačovej správe.

Minister Budaj potvrdil, že vo vyhlasovaní chránených území bude rezort pokračovať.

Viac..  Robert Hajšel: Do roku 2040 budú musieť domy vykurovať kotlami, ktoré nie sú poháňané fosílnymi palivami

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

hojsik

M. Hojsík: Ján Budaj by mal verejnosti vysvetliť svoje dotácie z plánu obnovy na rozvoj regiónov

Niektoré dotácie Budajovho ministerstva  v Poloninách a na Muráni môžu budiť v širokej verejnosti rozpaky. …

Consent choices