nicholsonova
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /SaS, ECR/. PHOTO: FB LĎN.

Lucia Ďuriš Nicholsonová o potratovej tabletke: Za toto neprestanem nikdy bojovať! VIDEO

Na pozvanie predsedníčky zdravotníckeho výboru NRSR Janka Cigániková som sa zúčastnila na diskusii o tzv. potratovej tabletke, ktorá je na Slovensku stále nedostupná.
Diskutovali sme s tými, ktorí téme chemického potratu najviac rozumejú a to sú lekári, naše špičky v oblasti gynekológie a pôrodnictva.

Z dát jednoznačne vyplýva, že v krajinách, kde majú ženy k potratovej tabletke prístup, klesá počet potratov. Ide o šetrnejší spôsob vykonania interupcie, ktorý ale nespôsobuje, že ženy užívajú potratovú tabletku namiesto antikoncepcie, čo sa nám snažia nahovoriť odporcovia chemického potratu. Odborníci jednoznačne povedali, že dnes sú kvôli vyhláške ministerstva zdravotníctva nútení ubližovať ženám postupujúcim interupciu chirurgickým zásahom s dlhotrvajúcimi a často nebezpečnými následkami❗️

Je našou povinnosťou umožniť lekárom, aby pri interrupciách používali inovatívny a moderný postup, šetrný k ženám a takým je potratová tabletka.

Viac..  Peter Pollák: Som rád, že primátor majetkoprávne vysporadúva pozemky pre využitie eurofondov, ktoré som vybavil

Pevne verím, že toto je len začiatok oveľa širšej a potrebnejšej diskusie o prijatí zákona o reprodukčnom zdraví, ktorý v sebe zahŕňa aj sexuálnu výchovu a prístup k antikoncepcii pre všetky sociálne vrstvy obyvateľstva.

❗️Za toto neprestanem bojovať❗️

O red

Odporúčame pozrieť

zdravotne postihnuti

Európsky parlament prijíma preukaz pre osoby so zdravotným postihnutím pre celú EÚ

Európski poslanci dali poslednú zelenú európskemu preukazu pre osoby so zdravotným postihnutím a európskemu parkovaciemu …

Consent choices