Lexmann
Europoslankyňa Miriam Lexmann. PHOTO: © European Union-EP.

Miriam Lexmann: Tlaky proti postu vyslanca pre náboženskú slobodu

❌ TLAKY PROTI POSTU VYSLANCA PRE NÁBOŽENSKÚ SLOBODU
Je mi ľúto, že mnohí moji kolegovia naprieč Európou – liberáli a ľavičiari v Európskom parlamente (z radov frakcií Renew Europe a Skupiny progresívnej aliancie socialistov a demokratov) sú proti postu Osobitného vyslanca na podporu slobody náboženského vyznania alebo viery mimo EÚ a aktívne sa usilujú o to, aby nebol obnovený. Ja naopak naďalej robím všetko pre to, aby sa to podarilo. Túto pozíciu považujem za veľmi dôležitú. Prečo?

? Vyslanec pomáha chrániť slobodu myslenia, vierovyznania a brániť náboženské menšiny najmä v tzv. tretích krajinách, kde sú často prenasledované a utláčané. Sloboda myslenia či náboženského vyznania je pritom základným právom každého človeka, ktoré garantujú medzinárodné dohovory. Zaoberať sa ňou je dôležité aj pri riešení globálnych bezpečnostných otázok, ako je napríklad migrácia. Dlhoročnú dobrú prácu na tejto pozícii urobil Ján Figeľ.

Viac..  M. Lexmann: Čínske kybernetické útoky proti poslancom a ministrom sú útokom na našu demokraciu

Verím, že sa nám tlaky proti obnoveniu pozície podarí ustáť a ako spoločenstvo demokratických krajín nanovo vyšleme signál, že na slobode každého človeka záleží. ?

Ďakujem Vám za podporu a povzbudenia aj v tejto veci a všetkým Vám želám krásny (zrejme slnečný) víkend! ?

 

O red

Odporúčame pozrieť

Miriam Lexmann: Keby sa mali dodržiavať pravidlá Euro 7, ceny osobných áut by narástli o 2000 eur

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Euro …

Consent choices