bilcik
Vladimír Bilčík, europoslanec /SPOLU, EPP/. PHOTO: © European Union 2020 - Sourc : EP

Vladimír Bilčík: Boj Matoviča so Sulíkom ľuďom s koronou nepomôže

Nedávno som chválil slovenskú zahraničnú politiku. Ten posun od smeráckych vlád s proputinovskými národniarmi je od marca zjavný. V posledných dňoch však s ľútosťou sledujem, ako osobné spory a stranícky boj o percentá okliešťujú našu európsku politiku. A to práve v kľúčovom čase.

Dnes a zajtra je v Bruseli summit, ktorý bude rozhodovať o peniazoch na obnovu po koronakríze a o spoločných európskych opatreniach na zápas s novou, už teraz zjavne masívnou vlnou zákerne sa šíriaceho vírusu.

Namiesto debaty o európskych investíciách či európskom rozpočte pre Slovensko však riešime prekáračku Matoviča, Sulíka a Klusa. Ľuďom, ktorí bezprostredne cítia zdravotné, pracovné či sociálne dôsledky korony, hádky nijako nepomôžu.

V krízovom čase ako je tento potrebujeme hlavne pokoj a nádej, že boj s vírusom a jeho dôsledkami zvládneme. Úplne by po piatku stačilo, aby sme doma mali presnejšiu predstavu, s akou európskou podporou a pomocou môžeme počítať, a ako s ňou doma naložíme.

Viac..  Miriam Lexmann: Som rada, že došlo k dohode a 50 milliárd EUR pre Ukrajiny sme schválili

Čaká nás náročný súboj s koronou a je čas sa doma zomknúť a mať plán, ako túto krízu zvládneme. Inak nás rozloží nielen choroba, ale aj politickí neprajníci európskeho Slovenska. A tých je dnes viac než dosť.

O red

Odporúčame pozrieť

Vladimír Bilčík: Dobrá správa pre všetkých, ktorým záleží na slobodných médiách

Chcete byť v obraze? Prihláste sa na bezplatný odber spravodajstva z EÚ 👉 PRIHLÁSENIE. Akt …

Consent choices