Taliansko
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Slovensko-talianske partnerstvo je dôležité pre mnohé oblasti

Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ingrid Brocková uskutočnila 3. novembra 2020 videotelekonferenčný rozhovor s mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Talianskej republiky Gabrielem Meuccim. Stretnutiu dominovala otázka hospodárskej spolupráce, európska agenda, ako aj opatrenia prijímané v boji proti pandémii COVID-19.

Štátna tajomníčka prezentovala aktivity rezortu v oblasti ekonomickej diplomacie a ocenila tradične intenzívny bilaterálny dialóg vo všetkých oblastiach spolupráce. „Máme tiež záujem o rozvoj spolupráce s Talianskom v oblasti digitálnych technológií, umelej inteligencie a kybernetickej bezpečnosti, ako aj vesmíru,“ zdôraznila štátna tajomníčka a požiadala v tejto súvislosti o podporu zo strany Talianska v úsilí Slovenskej republiky získať štatút asociovaného člena Európskej vesmírnej agentúry (ESA), „nakoľko talianska priemyselná komunita má solídne rozvinuté vzťahy s NASA, ako aj ESA. Máme záujem o prepojenie spolupráce podnikateľských subjektov aktívnych v tejto oblasti.“

Viac..  Ivan Štefanec: Vyzývame nepodporovať terorizmus a nasledovať Česko, Fínsko a Švédsko

Partneri potvrdili obojstranný záujem na pravidelných konzultáciách, ktoré by mali mať charakter štruktúrovaného dialógu so zapojením relevantných sektorových ministerstiev.

O mam

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices