Ivan KORCOK, Slovak Minister of Foreign and European Affairs. PHOTO: © European Union 2020 - Source : EP

I. Korčok: Rešpektujeme belgické orgány, ale vyšetrovanie smrti nášho občana už trvá pridlho

Na Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky bol v pondelok (15. februára 2021) predvolaný belgický veľvyslanec Ghislain D´Hoop v prípade vyšetrovania zákroku a postupu vyšetrovania prípadu Jozefa Chovanca.

Belgickému predstaviteľovi bolo dôrazne tlmočené očakávanie Slovenskej republiky, že vyšetrovanie, ktoré prebieha takmer tri roky, bude ukončené v najkratšom možnom čase a následne bude vyvodená trestnoprávna a disciplinárna zodpovednosť s ohľadom na neprimeranosť a intenzitu zákroku, ako aj extrémistické prejavy jednej zo zasahujúcich príslušníčok belgickej polície voči občanovi členského štátu EÚ.

Ďalšia z početných intervencií rezortu diplomacie v tomto tragickom a odsúdeniahodnom prípade predstavuje už v poradí tretie predvolanie belgického veľvyslanca v Bratislave. „Rešpektujeme nezávislosť belgických orgánov, ale vyšetrovanie tragickej smrti nášho občana už trvá príliš dlho. Rodina aj Slovensko naliehavo čaká na spravodlivosť pre Jozefa Chovanca,“ v tejto súvislosti minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok.

Viac..  Jourová bude v eurokomisii dočasne zodpovedať aj za politiku spravodlivosti

O mam

Odporúčame pozrieť

Peking kritizuje EK za vyšetrovanie čínskych výrobcov veterných turbín

Čína vyjadrila znepokojenie nad rozhodnutím Európskej komisie (EK), ktorá začala vyšetrovanie čínskych výrobcov veterných turbín. …

Consent choices